1/12-2009

Snart dags att gå upp igen...

Men över till nått helt annat!
De tre vise männen var snart framme. Efter flera dagar av konstant vandrande med fobbatofflor på fötterna i den stekheta öknen var dem snart framme. De tre vise männen hade med sig var sin gova som de skulle ge till den lille tallen som låg där i sin krubba. Krubban var köpt på Ullred efter att den lille tallens föräldrar Josef och Maria varit och julhandlat. Nu fanns ju inte julen riktigt än, men Josef var tydligen någon jävla spågubbe.

De tre vise männen var alldeles strax framme. Man kunde se hur de lös med starka strålkasstare i stallet som Maria skulle föda.

De tre vise männen skulle ta fram och visa varandra vad dom hade köpt. Den ena började med att visa upp ett badskumm, de andra visade upp en tvättsvamp och dem tredje visade upp en systempåse med guld.
Männen blev rasnade, det lät ungefär såhär.
- Men va i helvete har du gjort? Vi sa ju 50 spänn var! Hur kan du komma och ge han en massa guld?
  Nu får vi slå ihop alla presenterna och skriva att det var ifrån oss allihop.
Den tredje mannen vägrade att gå med på det, så de gick vidare.
Dom var nu framme, och i rättan tid.
Marias vatten hade precis gått, och bara en stund senare, tio minuter en kvart sådär så var den lille tallen född. Han skulle kallas Jesus och börja prisa gud på fritiden. Jesus var hårt hållen och var tvungen att be istället för att vara med sina polare.

"Tomte" var det första ordet Jesus sa, så numera skulle de komma hem en stor tjock gubbe med vitt skägg på Jesus födelsedag och hälsa på och ge presenter till random folk.

Vissa ger mer, vissa mindre. Precis som de vise männen.

De tre vise männen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0